antara makan dan hidup

Assalamualaikum .aku kembali lagi dengan entry baru .buleh macam tu ?berapa banyak geng-geng kaki blog nih suka makan ?aku nih salah seorang dari ahli yang baru nak daftar masuk geng suka makan .sejak dua menjak nih aku tak nafikan aku memang rajin makan .sehari dalam 24jam tak sah kalau tak sentuh makanan .eh memang lah kan makan untuk hidup tapi aku nih hidup untuk makan .masalah kan .aku rasa faktor aku nak makan, makan dan makan nih sebab aku ada kawan yang kurus-kurus tapi suka makan jugak .perghh memang buat aku makin 'kurus' kan atau mungkin jugak makanan kat utaqa nih semua sedap dan murah belaka tu yang buat aku main nak makan dan makan kot .hmmmm maka dari hasil kejayaan aku menternak kesemua lemak tepu yang tak disukai ramai aku dah berjaya naikkan berat badan kepada XXkg haha .so anda bila lagi .jum lah sesama join aku menyihatkan badan secara tidak betul T_____T .
suka makan kan ?klik sini .lumayan beb .dengan makan saja buleh dapat macam-macam  hadiah .perghhh .cuba laa .aku dalam proses nih .kalau nasib aku berjaya wow best giler .suka makk :D

kisah benar
yang tengah melantak dengan sudu garpu ditangan tu lah aku .aku memang kalau makan kamera aku dah tak nampak kat mana lagi .aku ingat kalau barang aku hilang kena curi atau kena ragut pun aku dah tak sedar lagi punya fokusnya aku makan sebab orang cakap makan kena fokus .eh bukan orang yang cakap tapi aku yang tulis macam tu hahakk 
bukan rekaan semata
see i've told you before .aku kalau dah duduk makan memang tak ingat dunia muda-mudi dah .segala jimba-berjimba semua aku tinggai tepi dan aku akan makan macam aku diet sebulan tak makan nasik .hmmm oh perasan tak ?gambar diatas semua aku pakai tudung syria .sebelum nih aku pakai bawal ja .bawal ja pun susah jugak aku bila lambat bangun ke kelas .nak kena iron pulak .last-last aku sapu terus tudung syria nih .senang mudah cepat dan berkesan untuk orang yang selalu bersiap lambat nak g kelas nih walaupun aku tak berapa suka tudung syria nih .yalah bila aku pakai syria otometiknya muka aku jadi macam bulat bola kristal hat pakwe bagi hadiah zaman dulu tuu sebab muka aku semakin berisi dengan alasan hobi makan aku yang keterlaluan tu uwaaa .sedih aku !! nak pakai shawl pulak memang terang lagi bersuluh lah aku tak pandai belit-belit tudung ala alas meja tuu  .kalau putaq belit cerita pelesu aku buleh gagah laa jugak hehe .jadi sebab tu mana yang sempat aku tibai ja tu hehe so itu lah hidup aku .sesimple ja kan hidup aku .itu lah kisah aku antara makan dan hidup .sapa dipihak aku nih ?meh sep-sep dengan aku meh jangan malu-malu aku simple ja orang nya .eh apa kaitan ?:D

1 comment:

NiaLidia. said...

salam, haritu ada daftar GENG fiQ'Ra ke? blogger card dah lama di siapkan.. boleh refer link ni http://fiqracake.blogspot.com/2011/12/blogger-card-geng-fiqra.html ... berharap dapat letakkan blogger card di blog dan semua ahli geng fiqra, wajib meletakkan kad itu.. kalau nak undur diri dari geng fiqra, beritahu di email, fiqra91@gmail.com.. kerjasama awak amat dihargai ^_^